Skyinspections.be - In- en outdoor drone inspecties

Inspecties

Bouw en Infrastructuur

Inspectie van huizen, appartementen, gevels en constructies. Wij brengen het onbereikbare in beeld.

Dakinspectie
Hoogwaardige camera's en drones
Dakinspectie
Hoogwaardige camera's en drones geven een duidelijk beeld
Dakinspectie
Hoogwaardige camera's en drones geven een duidelijk beeld en zijn gebreken
Previous slide
Next slide

Het Onbereikbare wordt zichtbaar

Inspectie van appartementen, fabriekshallen, gevels en constructies. Wij brengen het onbereikbare in beeld.

Dakinspectie
Inspectie op hoge hoogte zonder kraan of stelling
Dakinspectie
Inspectie op hoge hoogte zonder kraan of stelling
Dakinspectie
Inspectie op hoge hoogte zonder kraan of stelling
Dakinspectie
Inspectie op hoge hoogte zonder kraan of stelling
Previous slide
Next slide

Hoe loopt een gebouwinspectie?

Een gebouwinspectie met een drone is een proces waarbij een onbemand luchtvaartuig, ook wel bekend als een drone, wordt gebruikt om visuele inspecties van een gebouw of een bouwwerk uit te voeren. Drones zijn uitgerust met camera’s en andere sensoren die beelden en gegevens kunnen vastleggen vanaf moeilijk bereikbare en gevaarlijke locaties. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt in verschillende sectoren, waaronder bouw, architectuur, vastgoedbeheer, infrastructuur en verzekeringsinspecties.

Tijdens een gebouwinspectie met een drone kunnen de volgende stappen worden gevolgd:

  • Voorbereiding: De inspecteur plant de missie en bepaalt het werkgebied. Hierbij wordt rekening gehouden met de locatie van het gebouw, de omgevingsomstandigheden en eventuele beperkingen.

  • Project uitvoering: De drone wordt bestuurd door een getrainde  en gecertifieerde piloot. De drone voert vooraf geprogrammeerde paden uit of wordt handmatig bestuurd om de beoogde gebieden van het gebouw te inspecteren.

  • Beeldvastlegging: De drone is uitgerust met camera’s die foto’s en/of video’s van het gebouw en zijn structuur vastleggen. Hierdoor kunnen inspecteurs gedetailleerde beelden bekijken en eventuele problemen detecteren.

  • Gegevensverwerking en analyse: Na de vlucht worden de beelden en gegevens geëxporteerd naar een computer voor verdere analyse. Software kan helpen bij het samenvoegen van de beelden, het creëren van 3D-modellen en het identificeren van mogelijke gebreken.

  • Inspectierapport: Gebaseerd op de gegevens en analyse wordt een inspectierapport opgesteld indien de klant dit wenst. Hierin worden eventuele gebreken, schade, slijtage of andere kwesties gedocumenteerd. Dit rapport kan vervolgens worden gebruikt voor reparatieplanning, verzekeringsdoeleinden, onderhoudsplanning, opvolging, inventarisatie, enz.

Voordelen van een gebouwinspectie met drones?

  • Verbeterde veiligheid: Drones kunnen inspecties uitvoeren op moeilijk bereikbare of gevaarlijke locaties, waardoor het risico voor menselijke inspecteurs wordt verminderd.

  • Tijdsbesparing: Drones kunnen efficiënt grote gebieden in korte tijd inspecteren, wat leidt tot tijdsbesparing in vergelijking met traditionele inspectiemethoden.

  • Kostenbesparing: Het gebruik van drones kan kostenbesparend zijn in vergelijking met het inhuren van teams van menselijke inspecteurs of het opzetten van complexe steigers, kranen en andere apparatuur.

  • Gedetailleerde gegevens: Drones kunnen hoogwaardige beelden en gegevens vastleggen, waardoor inspecteurs een grondiger en gedetailleerder beeld krijgen van de toestand van het gebouw.

  • Documentatie: De verzamelde gegevens kunnen worden gebruikt als documentatie voor toekomstige vergelijkingen en het volgen van de voortgang van mogelijke schade of veranderingen in de loop van de tijd.

Het gebruik van drones voor gebouwinspecties heeft de inspectie-industrie getransformeerd en heeft gezorgd voor meer nauwkeurige, efficiënte en veilige inspectiemogelijkheden.

Of het nu gaat om het monitoren van de voortgang van de bouw of het beoordelen van de structurele integriteit, drone-gebaseerde inspecties zijn een krachtig hulpmiddel voor professionals van vandaag.

Bereik het onbereikbare!

Contacteer ons – onze mensen staan klaar  om in beeld te brengen wat u niet ziet.

Bereik het onbereikbare!

Contacteer ons – onze mensen staan klaar  om in beeld te brengen wat u niet ziet.

Meer informatie nodig?

Contacteer ons

Neem met ons contact op

Contacteer ons

+32-495 20 63 63
info@skyinspections.be

Adres

Willekenslaan 114
3130 Betekom

Openingsuren

Enkel op afspraak

Views: 100